Betalingsproblemen zijn een drama

Voor jou als ondernemer is het de normaalste zaak van de wereld. Je verricht werkzaamheden voor je klanten en daar krijg je voor betaald. Tenminste, zo zou het ideaalplaatje eruit moeten zien. In werkelijkheid loopt er nogal eens wat mis. Jij hebt je werkzaamheden wel op tijd klaar, maar het lijkt alsof jouw factuur voor je klanten een veel minder hoge prioriteit heeft. Dat is een zaak waar de beste onderneming nog aan failliet zou kunnen gaan. Betalingsproblemen zijn dan ook een drama en het is goed om te weten dat er een oplossing is.

Je debiteurenbeheer uitbesteden

Het klinkt voor veel ondernemers als een zwaktebod; je debiteurenbeheer uitbesteden. Toch is het geen slecht idee. Je administratie zal er niet minder persoonlijk om worden. Je klanten worden nog altijd uit jouw naam benaderd en jouw huisstijl wordt gewoon in ere gehouden. Je kan bijvoorbeeld je debiteurenbeheer door BMK laten uitvoeren. Zij gebruiken jouw briefpapier en bellen ook op namens jouw bedrijf wanneer er een factuur blijft liggen onderop de stapel.

Een dienstverlening die zich terugverdient

De belangrijkste reden waarom zelfstandig ondernemers ervoor kiezen om tegen wil en dank zelf debiteuren te beheren is het kostenplaatje. Waar je op dat moment aan voorbij gaat is dat wanbetalers een belangrijke kostenpost voor jouw bedrijf zijn. Jij werkt je een paar slagen in de rondte en de betalingen blijven uit. Dienstverlening door BMK houdt in dat het boekhouddeel uit handen wordt genomen waardoor jij minder werk hebt, en de betalingen op het juiste moment binnen komen. Het verdient zichzelf dus weer terug en geeft jou je ondernemingsvreugde weer terug.