Een politieverhoor advocaat kan het verschil betekenen tussen uitspraak en vrijspraak

Het doel van een politieverhoor is om een proces-verbaal op te maken en bepaalde informatie te winnen van een verdachte of een getuige. Dit is dus een zeer officiƫle aangelegenheid waarbij alles wat je zegt wordt vastgelegd. Als jij bent uitgenodigd op een politieverhoor dan zal je of informatie hebben die moet worden gebruikt in een rechtszaak of je bent zelf de verdachte. De politie vindt het in ieder geval belangrijk genoeg om je naar binnen te roepen en een officieel rapport te maken van jullie gesprek. Zorg er daarom voor dat je niet onvoorbereid op komt dagen en schakel een advocaat verhoor in.

Recht op vertegenwoordiging

Iedereen heeft tegenwoordig recht op vertegenwoordiging tijdens een politieverhoor en je bent gek als je hier geen gebruik van maakt. Het is erg onwaarschijnlijk dat jij de kennis hebt om suggestieve vragen onbeantwoord te laten of om in te schatten wanneer de normale orde is verstoord. Een advocaat zal je ten eerste voorbereiden op het gesprek en vertellen wat je wel en niet moet zeggen tegen de politie. Ten tweede zal de advocaat er tijdens het verhoor voor zorgen dat je een eerlijk gesprek krijgt en kan deze eventueel het verhoor beƫindigen als dit niet meer het geval is. Op die manier kunnen jij en je advocaat ervoor zorgen dat jouw proces-verbaal schoon en waterdicht is. Zou je dit alleen hebben gedaan, dan is er bijvoorbeeld de kans dat jouw verklaring een vrijspraak in de weg staat.

Lastig te veranderen

Een proces-verbaal is nadat jij ervoor getekend hebt bindend en alleen in heel weinig gevallen te veranderen. Als jij naderhand spijt krijgt van wat je hebt gezegd, dan heb je dus eigenlijk gewoon pech. Schakel daarom vanaf het moment dat je opgeroepen wordt direct de hulp in van een advocaat, zodat je zelfverzekerd en goed voorbereid aan het verhoor kunt deelnemen.